Sposób przygotowania

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Resztki ciasta zostawiamy (udekorujemy nim tartę)
Podsmażamy na oliwie czosnek. dodajemy szpinak, pieprz i odrobinę soli. Gdy szpinak się rozmrozi i podsmaży dodajemy połowę pokruszonej fety i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy farsz lekko przestygnie dodajemy jajka i mieszamy. Teraz dodajemy resztę pokrojonej w kostkę fety i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Wykładamy farsz na ciasto. Na wierzchu układamy pociętą w paski resztkę ciasta francuskiego.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220stopni, aż ciasto się zezłoci, a farsz zetnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam połączenie fety i szpinaku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    jedno z najlepszych połączeń na świecie ! ale ciasta francuskiego nie znoszę w każdej postaci.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !