Sposób przygotowania

Jeżyny należy umyć i przebrać. Powinny być nieco osuszone z wody. Przekąłdamy je do większego naczynia i zakrywamy talerzem, aby je przygnieść.
W tym czasie należy zagotować dwa litry wody z kwaskiem cytrynowym. Tak powstałą zawiesiną zalewamy jerzyny. Odstawiamy na jeden dzień, mieszając co jakiś czas.
Następnego dnia musimy przepuścić je przez sitko, aby oddzielić sok od owoców. Dodajemy cukier i dokłądnie mieszamy. Nalewamy do słiczków, lub butelek i szczelnie zamykamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    z jeżyn :)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    dzięki za czujność:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry taki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !