Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka na zimę do słoika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
czosnek 2 główki
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielksie
woda 1/2 l
cukier 0,1kg
sól 1 łyżka
pieprz ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka na zimę do słoika

Papryki należy bardzo dokładnie umyć. Usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Do wcześniej przygotowanym słoiczków układamy paprykę.
W każdy słik wkładamy ząbek obranego i pokrojonego w plasterki czosnku. Dodajemy do każdego słiczka po taką samą ilość przypraw.
Wodę gotujemy razem z octem, solą i cukrem. Tak powstałą zalewą zalewamy każdy słoiczek z papryką. Szczelnie zamykamy i pasteryzujemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:35
Robię taką.
Habibi 18.08.2012 00:07
Robię podobną, jest bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak