Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
sól
pieprz
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na maśle

Pieczarki obieramy i myjemy. Każdą kroimy na mniejsze kawałki, ale nie na plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki dusimy do momentu aż będą miękkie. Trzeba mieszać, aby się nie przypaliły. Idealnie pasują do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:10
Lubię to jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak