Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
byłka tarta
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w bułce

Kroki postępowania

1
1. Jajko należy rozbić z odrobiną soli i pieprzu. W jajku panierujemy pokrojone w kawałki mięso z piersi z kurczaka.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w bułce foto
2
2. Po tym jak każdy kawałek opanierujemy w jajku panierujemy go w bułce tartej.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w bułce foto
3
3. Na patelni rozpuszczamy masło i układamy kawałki kurczaka.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w bułce foto
4
4. Smażymy z każdej strony aż będą rumiane.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w bułce foto
5
5. Tak wyglądają gotowe kawałki piersi z kurczaka w bułce tartej.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w bułce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:09
Dla mięsożerców rarytas.
Kate131 22.08.2012 09:38
tez lubie
Andysz 12.08.2012 00:43
bardzo lubie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak