Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panzanella z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 200 g
tuńczyk kawałki w oleju 160 g
pomidor 3 szt
sałata kilka listków
kapary 1 łyżeczka
ocet 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panzanella z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Czerstwy chleb zamoczyć na 15 minut w wodzie z octem. Odcisnąć go i pokruszyć do miski. Dodać sparzone i pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 1 - Panzanella z tuńczykiem foto
2
Dodać rozdrobnionego tuńczyka i kapary.
Krok 2 - Panzanella z tuńczykiem foto
3
Dorzucić porwana sałatę. Doprawić sola, pieprzem i octem.
Krok 3 - Panzanella z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.01.2014 17:15
może być smaczne
mirosława4 16.10.2013 14:35
ciekawy pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa
Justa32 28.08.2013 12:27
no powiem,że nie jadłam takiej:)
Angelika10 02.08.2013 00:25
pyszna kolacja
Justyna/Dzastus 05.03.2013 10:13
u mnie panzanelle robi sie z grzankami, dlatego tez mnie ten chleb zastanawia, tak to uwielbiam
SmacznaPyza 07.02.2013 17:21
jakoś nie mogę się przekonać do sałatek z namoczonym chlebem...
babi17 17.01.2013 16:43
pycha
Angelika6 09.01.2013 21:47
mniam mniam
Bernadeta1 21.12.2012 10:27
super
Grażyna13 19.12.2012 18:40
Pyszności :)
Wafelek2601 28.10.2012 08:41
Super
Kate131 08.10.2012 08:10
apetyczne
Grazyna0211 19.09.2012 12:05
świetny przepis
caralajna 21.08.2012 09:43
fajna
berys18 13.08.2012 08:21
z pewnością pyszne
Seba 30.07.2012 08:46
extra
Łukasz15 11.07.2012 10:30
Rewelacja
stokrotka 24.06.2012 09:12
ciekawy pomysł
foczka-ks 23.06.2012 23:41
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak