Sposób przygotowania

To jest bardziej sposób przygotowania niż sam przepis. Dzięki takiej rewelacyjnej sztuczce kurczaka nie trzeba obracać, opiecze się równo i nie będzie z jednej strony "mokry" a z drugiej chrupiący.
Kurczaka zamarynować wcześniej, najlepiej ok. doby wówczas przyprawy dobrze przejdą. Zamarynować na swój ulubiony sposób. Każdy woli inaczej.
Butelkę dokładnie umyć i zdrapać metki, odkapslować i nadziać na butelkę kurczaka. Postawić na brytfance, podlać trochę wody i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni. Czas od czasu dosypywać do butelki po łyżeczce soli, kurczak będzie polany piwkiem. Dzięki temu też mięsko nie wyschnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo dawno nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Teź muszę wkrótce takiego zrobić :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszności))))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    też tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !