Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z miodem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
marchew 3 szt
jabłko 1 szt
miód 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z miodem i rodzynkami

Kapustę dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki oraz jabłko obieramy, ścieramy na tarce o duzych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 10 minut, po czym odcedzamy. Następnie kapustę, jabłko, marchew oraz rodzynki przekładamy do salaterki, dodajemy miód, szczyptę soli oraz pieprzu, dokłądnie mieszamy. Całość na koniec polewamy oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.08.2012 20:20
ciekawa potrawa
suzana 24.08.2012 20:20
ciekawa potrawa
suzana 24.08.2012 20:20
ciekawa potrawa
suzana 24.08.2012 20:20
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak