Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z serowymi kluseczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 250 gramów
cebula 1 szt.
czosnek 1-2 ząbki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do samku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
białko 1 szt
bulion warzywny 3 szklanki
ser biały 100 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z serowymi kluseczkami

Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać szpinak, chwilę podsmażyć. Wlać bulion, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Zmiksować. Dodać jogurt. Przygotować kluseczki - ser, białko jaja i bułkę tartą wyrobić na gładką masę, posolić do smaku. Rwać lub kroić na malutkie kawałeczki. Gotować w osolonej wodzie. Porcję ugotowanych kluseczek zalewać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak