Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w koperku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 2 szt
oliwa do smażenia
Koperek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w koperku

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć, następnie lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, lekko posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem następnie posypać koperkiem i pokropić kilkoma kroplami oliwy (może być smakowa)
Krok 1 - Pierś z kurczaka w koperku foto
2
Przyprawione piersi odłożyć na około 20 minut w chłodne miejsce. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron aż będą rumiane, ważne aby w środku mięso było dobrze usmażone.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w koperku foto
3
Pierś podawać bezpośrednio po usmażeniu z surówką i dodatkiem skrobiowym.
Smacznego!

tak przygotowana pierś nadaje się również do sałatek i surówek.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w koperku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.08.2012 22:11
pycha obiadzik
Angelika10 28.06.2012 00:36
mniam ;)
caralajna 24.06.2012 10:32
pyszny obiad
agnieszka137 23.06.2012 23:23
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak