Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1,5 kg
mięso indycze 1 kg
marchewka 3
jajko 3
bułka tarta pikantna 4 łyżki
sól do smaku
warzywa suszone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso wieprzowe i mięso z indyka przekręcamy przez maszynkę. Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa razem z warzywami suszonymi, jajkami, bułką tartą, pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na blachę. Pasztet Pieczemy 1godz i 15minut w temperaturze 180stopni. Wykładamy dopiero jak ostygnie. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 30.11.2013 08:42
pycha! ;)
Andysz 28.06.2012 23:39
pychota;)
SmacznaPyza 23.06.2012 21:40
mięso z jakich części tuszy? konkrety poprosimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak