Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z szynką parmeńską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka parmeńska plastry
chleb tostowy 4 kromki
sól
pieprz
jajka przepiórcze 8 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z szynką parmeńską

Chleb tostowy okroić ze skórki i przeciąć na trójkąty. Zrumienić na patelni.
Paprykę pokroić na równe plasterki, obsmażyć z obu stron. Do środka obsmażonych papryczek wbić po jednym jajku, przyprawić.
Na tostach ułożyć szynkę na wierzch dać papryczkę z jakiem.
Podawać na ciepło.

Jeżeli papryka będzie większa, można wbić po 2 jajka lub zastąpić jajami kurzymi. Do takich kanapek zamiast szynki parmeńskiej można użyć wędzonego łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 23.06.2012 19:54
Boskie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak