Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny deser z kefiru i truskawek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 400 ml
truskawki świeże 300 g
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny deser z kefiru i truskawek

Ok . 250 ml wody zagotowujemy. Zalewamy nią galaretkę - mieszamy dokładnie. Odstawiamy, aby przestygła. Ostygniętą (ale nie zastygniętą!) galaretkę dodajemy do kefiru, ponownie starannie mieszamy. Przygotowujemy 4 miseczki. Wlewamy do nich kefir z galaretką. Wkładamy do niego umyte truskawki ( im więcej-tym lepiej!). Odstawiamy do lodówki, aby deser stężał. Deser możemy podać "do góry nogami", na talerzykach, zamiast w miseczkach.Wówczas miseczki musimy na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, aby galaretkę łatwo było z nich wydostać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.07.2012 23:37
świetny;))
Renia1 25.06.2012 17:45
bardzo prosty przepis, a jaki atrakcyjny efekt!
malinyWkuchni 23.06.2012 22:41
Wygląda bosko! I składniki "moje", muszę wypróbować
Monika78 23.06.2012 21:02
Świetnie wygląda, takie lekkie, owocowe
parysek10 23.06.2012 20:17
cudowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak