Sposób przygotowania

Jabłka bardzo ostrożnie wydrążyć łyżką, pozostawiając ok 5 mm miąższu w środku. Wydrążony miąższ pokroić drobno i wrzucić z 2 łyżkami masła na patelnię albo do teflonowego garnka. Dodać 2-3 łyżki cukru (wg smaku), cynamon i chwilę potrzymać, po czym dołożyć owsiankę i prażyć często mieszając aż owsianka zmięknie. Pod koniec wlać śmietankę i dokładnie wymieszać.
Wydrążone jabłka opiec na 2 łyżkach masła na patelni pod przykryciem (tak, by straciły nieco swoją jędrność). Można też włożyć je do piekarnika i podlewać masełkiem, by skórka nie wyschła.
Gotową owsiankę wyłożyć do opieczonych jabłuszek. Udekorować jakąś trawką i śmietanką.
Smacznego! Danie mimo swoich "prostych" składników godne jest królewskich stołów i smakuje niepowtarzalnie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Super sposób podania!
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    fajnie podana owsianka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !