Sposób przygotowania

Gotujemy ryż . Bułke moczymy w mleku.
Kapuste sparzamy we wrzatku.
Odstawiamy do wystudzenia.
Do mięsa dodajemy posiekana cebule,ryż oraz odciśnięta bułkę i jajko.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
wyrabiamy mase by się dokładnie połaczyła.
Nakładamy na każdy liśc kapusty i zawijamy dosc ciasno.
W brytfance układamy nasze gołąbki,zalewamy do połowy wodą ,dodajemy liść laurowy i 1 łyżkę kucharka.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C na 30 -40 minut.
Podajemy z sosem pomidorowym lub innym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,rewelacja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Zabieram do siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę i ja zrobić.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też bardzo lubię gołąbki z drobiowym mięsem, najlepiej z indyka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    drobiowych gołąbków jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja tak się zabierałam za przygotowanie takich gołabków, że kapusta przestała być już młoda, a ja dalej planuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam,ale niestety rzadko robię bo zajmują dużo czasu
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super, uwielbiam gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moje ulubione danie, pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubimy gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !