Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZORBE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
kura 0,6 kg
pietruszka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
marchew 1 sztuka
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
ocet 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CZORBE

Marchew, pietruszkę oraz cebule obrać, pokroić i lekko podsmażyć. Do tego wlać ocet i go odparować. Do wywaru z kury włożyć ziemniaki. Ugotować na półmiękko, a następnie dodać przesmażone warzywa, mąkę, paprykę mieloną oraz sól. Wszystko razem zagotować. Przed podaniem do talerza włożyć kawałki kury oraz łyżkę śmietany. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak