Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ZIEMNIACZANA OSTRA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
słonina 0,5 kg
mąka 1 łyżka
cebula 1 szklanka
woda 1 litr
olej 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ZIEMNIACZANA OSTRA

Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić, a następnie zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę obrać, poszatkować i obsmażyć na oleju. Słoninę pokroić na kawałki i razem z ziemniakami podsmażyć dodając pod koniec do smaku paprykę mieloną i sól. Wszystko razem włożyć do garnka z gotującą się wodą. Zupę osolić i doprawić przecierem pomidorowym. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak