Sposób przygotowania

Kalarepę obieramy ze skóry.
Marchewki także obieramy.
Kapustę szatkujemy.
Szczypior myjemy i drobno kroimy.
Kalarepy i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Łączymy z kapustą i szczypiorem.
Dodajemy majonez.
Doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek i pieprzem.
Idealna do ziemniaczków czy jako dodatek do dań z grilla.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubię surówki z kalarepki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę taką zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A ja właśnie dziś miałam zrobić podobną i czasu nie starczyło, a teraz gdy patrzę na Twoje zdjęcie, mam ochotę lecieć do kuchni i ją przygotować...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Smaczna i zdrowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię kalarepkę,przepis mi się podoba,wykorzystam go
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię kalarepkę, więc Twój pomysł na surówkę podoba mi się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !