Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

Ricottę, mleko, cukier i żółtka mieszamy na gładką masę (ja zmiksowałam) . Dodajemy olej. Mieszamy. Nie przerywając mieszania dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.

Na suchą, teflonową patelnię nakładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron. Ważne żeby patelnia nie była zbyt gorąca, bo wtedy placuszki nie dopieką się w środku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !