Sposób przygotowania

Czekoladę rozdrabniamy (zostawiamy jedną kostkę do dekoracji), roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.
Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.
Żółtka ubieramy z 2 łyżeczkami cukru.
Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki ido dekoracji).

Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale słodkości
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    i takie desery lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie smaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !