Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁA KAPUSTA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
masło 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁA KAPUSTA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ

Niedużą młodą kapustę oberwać z twardych liści (ja zawsze robię z pozostałej kapusty przy gotowaniu gołąbków).W garnku zagotować wodę z przyprawą i włożyć kapustę.Sami musimy sobie pilnować czasu kiedy będzie miękka (każdą inaczej się gotuje).Ugotowana wyłożyć na sito ,aby odciekła z niej cała woda,która zazwyczaj znajduje się między liśćmi.Masło stopić dodając bułkę tartą.Przesmażyć chwilkę.Kapustę pokroić na ćwiartki i polać gorącym masłem.Można posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.11.2013 09:31
Bardzo dobra
kuklik 24.09.2013 20:45
świetny pomysł
Dorian 15.01.2013 08:27
fajny pomysl
Wafelek2601 04.12.2012 10:06
Super
Justa32 26.08.2012 17:21
świetny,też taki lubię
Justyna Jussstiii 23.07.2012 15:06
super
jozefinach 18.07.2012 16:38
Pyszności.
misia53 08.07.2012 17:53
a mi zawsze zostawała po gołąbkach i nie wiedziałam co zrobić... super pomysł
IZABELA29 07.07.2012 10:52
młodziutka kapustka jest najsmaczniejsza
MAR3STA 03.07.2012 20:48
pyszna
ben-ka 25.06.2012 00:18
muszę i ja taką zrobić.
Krystyna32 24.06.2012 13:29
pycha
irenka 23.06.2012 21:28
smaczna,też tak robię
IZABELA29 23.06.2012 19:43
pysznie
treonina 23.06.2012 17:26
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak