Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowe wieżyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 40 dkg.
truskawki świeże 1/2 kg.
lody truskawkowe 400 ml.
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: lodowe wieżyczki

ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką rozwałkować i okrągłą foremką wycinać kółka 32 szt. o średnicy 8cm.posmarować każde kółko rozkłóconym jajkiem i ponakłuwać widelcem,z pozostałych kółek wykroić środki literatką lub mniejszą foremką,na każdym kółku z pełnym środkiem położyć 3 kółka z wykrojonym środkiem i posmarować jajkiem,układać na blasze i piec w temp.180st.ok.15min.truskawki umyć odszypułkować i pokroić w kawałki.Wkładać do upieczonych wieżyczek do środeczków i każdą przykryć gałką lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.12.2012 09:09
super
MAR3STA 23.06.2012 18:56
dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak