Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki nadziewane z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 kg.
Nadzienie:
mleko 1/2 l.
budyń waniliowy 2 op.
cukier 1/2 szkl.
masło lub margaryna 1 kost.
jajko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rurki nadziewane z ciasta francuskiego

ciasto francuskie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i rozwałkować kroić kwadraty 10x10cm.Wzdłuż przekątnej każdego kwadratu położyć metalową rurkę do formowania rurek,wolne rogi posmarować rozkłóconym jajkiem i składać do środka przekładając przez rurkę połączyć brzegi dociskając je palcami.Układać na natłuszczonej blasze i upiec w temp.180st.ok.20min.wystudzić i ostrożnie wyjmować rurki ze środka.Budynie ugotować w 1/2 litra mleka wystudzić,masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę stopniowo dodając wystudzony budyń,gotową masę nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i napełniać wystudzone rurki.posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 15.12.2013 14:52
bardzo dobre
aisza1 12.09.2013 09:28
pyszny deser
Justyna/Dzastus 08.11.2012 14:09
Smaki z dziecinstwa
MAR3STA 23.06.2012 18:57
słodki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak