Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan kawowy - pieczony budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
mleko 2 szklanki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
cynamon 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Flan kawowy - pieczony budyń

Miksujemy wszystkie składniki. Wlewamy do formy, którą wstawiamy do większego naczynia z wodą (tak, aby woda sięgała do około 2/3 wysokości formy z budyniem). Wszystko razem wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy aż masa się całkowicie zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 10.07.2010 11:11
Ja zazwyczaj robię pomarańczowy, ale lubię smak kawy, więc chyba pokombinuję z własnymi proporcjami ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak