Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z serem i boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1-2
sos
bulion
śmietana
mąka
cebula 1 duża
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz
musztarda 2 łyżeczki
DODATKOWO:
boczek 5 pasków
ser gouda 5 plastrów
karkówka 5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z serem i boczkiem

Na plastry mięsa położyłam kawałek ogórka, plasterek sera i plasterek boczku wędzonego. Zwinęłam w ruloniki i powtykałam wykałaczki by się nie rozwinęły. Podsmażyłam na oliwie. Dodałam cebulkę i zeszkliłam ją. Wszystko zalałam wodą, dodałam przyprawy i musztardę. Gotowałam do miękkości zrazów. Na koniec dodałam śmietanę wymieszaną z mąką pszenną i zagęściłam sos.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 24.06.2012 08:55
robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak