Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na gotowym zakwasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
boczek wędzony 25 dag
biała kiełbasa 2 pętka
czosnek 2 ząbki
zakwas 1 szklanka
marchewka 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
majeranek 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 1 szklanka
olej do smażenia 1 łyżka
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na gotowym zakwasie

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiany kolor. Kiełbasę białą obieramy ze skóry i kroimy w plasterki.
Krok 1 - Barszcz biały na gotowym zakwasie foto
2
Do garnka wlewamy wodę i zakwas, dodajemy boczek i kiełbasę, liść laurowy, majeranek, pieprz, sól. Gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy czosnek. W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo.
Krok 2 - Barszcz biały na gotowym zakwasie foto
3
Śmietanę rozrabiamy w szklance z kilkoma łyżkami zupy i mąki. Wlewamy do zupy mieszając. Zagotowujemy i podajemy z jajkiem. Smacznego.
Krok 3 - Barszcz biały na gotowym zakwasie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 23.06.2012 16:49
alez wyglada pzrepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak