Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szczypiorek
musztarda 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 2 łyżi
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Schładzamy i obieramy. Gotowe już jajka kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na drobnych oczkach.
Krok 1 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem foto
2
Szczypiorek dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i drobno siekamy. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy.
Krok 2 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem foto
3
Do masy dodajemy majonez, musztardę, solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko razem mieszamy i mamy gotową pastę do kanapek. Smacznego.
Krok 3 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2012 14:56
Smaczna.
Justyna23
Justyna23 23.06.2012 16:52
lubie taka paste ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak