Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka przenna 1/2 kg
cukier kryształ 1/2 szklanki
drożdże 10 dag
mleko 2% 1 szklanka
jajko 3 sztuki
margaryna 1/2 kostki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe

Cukier oraz rozkruszone drożdże wsypać do miski. Później dodajemy jajka, mleko i margarynę pokrojoną w kostkę. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie wsypujemy przesianą mąkę. Po dodaniu wszystkich składników wyrabiamy ciasto ręką w misce. Na koniec dodajemy bakalie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przed około 1 godzina, do zarumienienia. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.01.2014 12:36
Pycha;) Domowe najlepsze!
caralajna 14.10.2012 15:26
wygląda wspaniale
gusia1000 04.07.2012 15:10
Pycha.
jolanta19 23.06.2012 16:58
mniam
jolanta19 23.06.2012 16:58
mniam
ronald88 23.06.2012 14:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak