Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z poziomkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
poziomki do smaku
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1 łyżeczka
maliny świeże 10 sztuk
galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z poziomkami

Białka jaj ubijamy na sztywną pianke wraz z cukrem. Kremówkę mieszamy z żółtkami jaj, następnie dodajemy do piany i delikatnie łączymy. Ostatnikm elementem jest dodaenie mąki, mieszamy.

Wylewamy do blaszkij, wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładamy poziomki na całej długości, od czasu do czasu maline (akurat była w domu). ieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni średnio 30-35 minut. Ostygnięty polewamy prawie tężejąca galaretka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 05.09.2012 07:21
super
mic 10.08.2012 10:59
bardzo apetyczny
daria2911 24.06.2012 19:12
super
Cukiereczek13 23.06.2012 14:30
ależ apetyczny :)
owca441 23.06.2012 14:19
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak