Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa w jabłkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
sól
pieprz
Kolendra cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
wino białe 1 szkl
jabłko kwaśne 4-5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa w jabłkach

Mięso natrzeć solą i przyprawami, najlepiej zrobić to na noc. Mięso obsmażamy na oleju ze wszystkich stron, przekładamy do brytfanny , dodajemy jabłka pokrojone w ćwiartki , podlewamy winem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1-1,5 godziny, od czsu do czasu polewając je powstalym sosem. Po upieczeniu mięso dzielimy na porcje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.03.2013 12:47
domowe najlepsze
Goya 02.09.2012 21:07
super
Goya 02.09.2012 21:07
super
kuklik 25.06.2012 16:51
świetne
marta0906 24.06.2012 17:57
super
1j1o1l1a1 23.06.2012 15:46
ciekawie wyglada i...pewnie smakuje :)
Krystyna32 23.06.2012 15:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak