Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie smażone w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź świeży 1/2 kg.
mąka 3/4 szkl.
jajko
sól
olej do smażenia
zsiadłe mleko 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie smażone w cieście

śledzie oczyścić dokładnie umyć każdy przekroić na połowę aby powstały filety oprószyć solą i odstawić w naczyniu zmiksować mleko,mąkę,jajo i szczyptę soli tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Na patelni rozgrzać olej moczyć śledzie w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron,podawać z ulubionymi kiełkami i rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.07.2012 09:47
fajne
Motorek 28.06.2012 09:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak