Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Odsączamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Do ziemniaków Dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, jajka, cebulę, szczypiorek, sól, pieprz ziołowy, oregano i kucharek. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy niewielkiej ilości placuszki. Smażymy na złoty z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu kładąc na papier śniadaniowy. Placki ziemniaczane polewamy śmietaną. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam je;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !