Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na patelni na złoty kolor. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Następnie dodajemy do cebuli pokrojone pieczarki, 2szklanki wody, kucharek i dusimy aż pieczarki będą miękkie i aż woda wyparuje. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i mieszamy ze śmietaną wraz z mąką. Dodajemy śmietanę do pieczarek. Pod koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Na wierzch posypujemy szczypiorek. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny sos;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    skorzystam z przepisu,świetny sosik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    Pyyychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !