Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 200 g
ziemniaki średnie 2 szt
marchewka 1 szt
ryż 3 łyżki
koper posiekany 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i fasolką szparagową

Fasolkę szparagową (zielona,żółta)umyć,obciąć końcówki,większe strąki przekroić na pół.Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Kostkę bulionową drobiową rozpuścić w 1 litrze wody,dodać warzywa i ryż. Zupę gotować do miękkości składników. Dodać śmietanę i koperek. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 08:41
kocham zupki ! Widzę u Ciebie kilka bardzo apetycznych :) PYCHA !
Andysz 24.06.2012 15:48
pięknie się prezentuje!;)
ZEWA 24.06.2012 15:46
zupę z fasolką zawsze dotuję z ziemniakami, z ryżem zapowiada sie ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak