Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i wyciągnąć trzonki grzyba. Nogi oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Liście szpinaku dobrze opłukać, odciąć łodygi i podrzeć na mniejsze kawałki. Czosnek umyć, obrać i rozgnieść. Kapelusze nasmarować olejem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć nogi pieczarek, gdy pieczarki puszczą wodę dodać liście szpinaku. Całość smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Smażyć tak długo aby odparować całą wodę z warzyw. Do kapeluszy nałożyć równomiernie ostudzony farsz. Następnie na każdy kapelusz położyć po jednym plasterku sera i doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Kapelusze zawinąć w folię aluminiową i zapiekać na grillu przez 15 min.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre pieczarki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne i zdrowe! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pieczarki... w ogóle wszystkie składniki z Twojego dania :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dla mnie-rewelacja!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo lubię takie pieczarki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !