Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta wg Danusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kości wieprzowe 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
sól i pieprz
kiełbasa cienka 1 pętko
ziele angielskie 2 ziarna
koper 0,5 pęczka
szczypiorek 0,5 pęczka
przyprawa kucharek
cebula 1 szt
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta wg Danusi

Kroki postępowania

1
Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować.
Krok 1 - Młoda kapusta wg Danusi foto
2
Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować.
Krok 2 - Młoda kapusta wg Danusi foto
3
Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Młoda kapusta wg Danusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 23.06.2012 14:07
uwielbiam taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak