Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, potem podgrzewać aż się rozpuści. Żółtka, ser, cukier i masło utrzeć. Dodać aromat. Ubić pianę z białek. Masę ucierać i stopniowo dodawać schłodzone mleko z żelatyną. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami, schłodzić. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zaczną tężeć - wyłożyć na masę sernikową. Schłodzić, aż wszystko dokładnie stężeje. Do masy serowej można dodać rodzynki, a przed wyłożeniem galaretki udekorować sernik owocami - np. brzoskwiniami z puszki lub świeżymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo go lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    generalnie lubię wszystkie serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !