Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gramów
cukier 1,5 szklanki
jajko 5 szt
mleko 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 gramów
galaretka owocowa 2 opakowania
Biszkopty 1-2 paczki
rodzynki 100-200 gramów
brzoskwinie 1 puszka
aromat cytrynowy
ser biały 800 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno mojej babci

Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, potem podgrzewać aż się rozpuści. Żółtka, ser, cukier i masło utrzeć. Dodać aromat. Ubić pianę z białek. Masę ucierać i stopniowo dodawać schłodzone mleko z żelatyną. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami, schłodzić. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zaczną tężeć - wyłożyć na masę sernikową. Schłodzić, aż wszystko dokładnie stężeje. Do masy serowej można dodać rodzynki, a przed wyłożeniem galaretki udekorować sernik owocami - np. brzoskwiniami z puszki lub świeżymi truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 29.10.2013 09:38
generalnie lubię wszystkie serniki
pestka 23.09.2012 11:23
bardzo go lubię
Małgorzata106 04.09.2011 14:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak