Sposób przygotowania

Piersi kurczaka pokroić wzdłuż na paski, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wlać sok z cytryny, dodać oliwy z oliwek. Włożyć piersi kurczaka i wymieszać. Odstawić na 20 minut. Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nakłuć na szaszłyki zawijając je jak w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanej patelni i piec przez około 5 minut, następnie przełożyć na drugą stronę i znów piec przez kolejne 5 minut. Podawać z surówką i keczupem.

Komentarze

  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też robię...z piersi kurczaka sa szybko gotowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !