Sposób przygotowania

Porzeczki umyć, osączyć, obrać z szypułek i wsypać do szerokiego rondla - dodać przyprawy, cukier i dokładnie przemieszać.
Odstawić na 2-3 godziny pod przykryciem.
Postawić garnek na średnim ogniu i ogrzewać, aż porzeczki puszczą sok.
Nakryć ponownie garnek i zdjąć z ognia - pozostawić do ostygnięcia.
Po kilku godzinach ponownie postawić na ogniu, zagotować i odcedzić przez gęste sito.
Pozostawić, aż ooce dobrze odciekną.
Sok zapasteryzować w małych słoiczkach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    nigdy nie wiem co mam zrobić z porzeczkami z ogrodu :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi super smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !