Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem gruszkowo-kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 kg
wiórki kokosowe 200 g
cukier waniliowy 3 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem gruszkowo-kokosowy

Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne.
Wrzucić gruszki do garnka, podlać niewielką ilością soku pomarańczowego i nakryć - ogrzewać, aż zmiękną.
Rozgnieść tłuzkiem do ziemniaków, dosypać wiórki kokosowe i cukier waniliowy.
Dusić, aż masa zgęstnieje - wtedy dosłodzić do smaku.
Zapasteryzować w niewielkich słoiczkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.11.2012 22:35
Zauważyłam, że nie ma części składników: *1 szkl. soku pomarańczowego, *cukier do smaku
artur7 12.08.2012 10:02
pyszny pomysł
artur7 12.08.2012 10:02
pyszny pomysł
Habibi 06.08.2012 11:09
Zdjęcie będzie, jak najbardziej, na dniach :)
Monika63 06.08.2012 08:55
fajny pomysł
adelajda 05.08.2012 19:56
Świetny przepis szkoda że bez zdjęcia
KasiaK90 01.08.2012 16:42
z wiórkami kokosowymi nigdy nie próbowałam ale myśle że warto:)
Habibi 21.07.2012 21:00
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak