Sposób przygotowania

Do miski wsypać kaszę kukurydzianą, dodać sól i proszek do pieczenia.
Wlać mleko kokosowe - dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut, aż kaszka wchłonie część wilgoci.
Posiekać drobno cebulę i szczypiorek, jak najdrobniej pokroić papryczkę chili - dodać do ciasta i, po wymieszaniu, ponownie odstawić na 10-15 minut.
W rezultacie ciasto powinno być bardzo gęste, aby nadawało się do formowania placuszków w dłoniach.
Na bardzo rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placuszki.
Podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciekawe jak te smakują, bo zawsze robiłam zwykłe z mąką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !