Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik odstawiony na noc, pieczony rano

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szkl
mąka 1/2 kg
cukier 2 szklanki
mleko lub śmietana 1 szklanka
jajko 7 szt
margaryna 3 łyżki
olej 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżecZki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik odstawiony na noc, pieczony rano

Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać mleko lub śmietanę, mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia,margarynę, olej i przyprawę do piernika. Miód i 1 szklankę cukru rozpuścić na małym ogniu, wlać do ciasta jeszcze gorące. Odstawić na noc. Rano dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy. Piec około 1godziny w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.09.2012 11:25
coś ciekawego, warte do spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak