Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Jabłka kroimy na małe kawałki. W naczyniu żaroodpornym mieszamy pokrojone jabłka z bakaliami, cukrem, cynamonem i miodem. Wyrównujemy powierzchnię.
Przygotowujemy kruszonkę:
Mąkę mieszamy z cynamonem, cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztapiamy w rondelku, i takim gorącym zalewamy suche składniki. Teraz trzeba to dobrze wymieszać.

Kruszonkę wykładamy na jabłka i wkładamy do piekarnika. Po ok. 40 minutach wyciągamy.

Ja podaję jeszcze ciepłe crumble z bitą śmietaną, albo lodami.

To wymarzony zimowy deser. Rozgrzewa, jest pyszny i cudownie pachnie

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !