Sposób przygotowania

BISZKOPT: Z białek ubic pianę, powoli dodawac do niej cukier i żółtka oraz mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszac, na koniec dodac startą czekoladę. Piec w temp. 180 stopni C.
MASA: Żółtka wymieszac z cukrem, budyniami i 1 szkl. mleka. Drugą szkl. mleka zagotowac i wlac budyń. Wystudzic, utrzec masło i dodawac zimny budyń. Na biszkopcie wyłożyc masę a na niej poukładac bezy.
POLEWA: Masło i krówki roztopic na mały ogniu, lekko przestudzic i polac po bezach.
Dla lepszego efektu i dla tego, że polewę krówkową miałam za gorącą, polałam jeszcze polewą czekoladową (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/221946/pyszna-czekolada-i-polewa.html)
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam, lubię takie smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Beziki wyglądają jak szczyty gór w karmelu :) super ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo apetyczny przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    bardzo smaczne,polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Jak to ciacho fajnie wygląda!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !