Sposób przygotowania

Porzeczki umyć, osączyć, obrać z szypułek i rozgnieść na miazgę.
Przełożyć do słoja, zasypać cukrem, wymieszać i zalać wódką.
Zakręcić i odstawić na 10 dni w ciepłe miejsce.
Do małego słoika włożyć pokrojoną wanilię, goździk, kawałek cynamonu i zalać wszystko spirytusem - odstawić macerat na 10 dni.
Porzeczki przecedzić przez sito wyścielone tetrą.
Do nalewki dodać odcedzony spirytus i dosłodzić do smaku miodem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anitapaj

    w sam raz na zimne jesienne wieczory

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !