Sposób przygotowania

Szybka, smaczna, po Męsku :)
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Szpinak rozmrażamy na maśle, dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek (4-5 ząbków - jak ktoś lubi), doprawiamy pieprzem i solą. Chwilę dusimy. Nagrzewamy piekarnik. Naczynie żaroodporne lub inna formę, smarujemy tłuszczykiem, wykładamy warstwę makaronu, na to szpinak i pokruszony lub pokrojony w plasterki ser, następnie znowu makaron, szpinak i ser itd. Na wierzchu powinien zostać serek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Termoobieg, temperatura 180-200 ok 20 minutek...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    tym bardziej, że wykonał ją laik \"kuchenny \" :) mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Szpinak w zapiekance-pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    tak, niebo w gębie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    uwielbiam szpinak więc już mi się podoba;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    witam wśród Szpinakowych Uwielbiaczy :) smacznego!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ponownie coś pysznego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,szpinak i feta to doskonałe połączenie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !