Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka białoruska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 sztuk
mąka 1 łyżka
śmietana 6 łyżek
cebule 3 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka białoruska

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić obrać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mąkę, dodać śmietanę, podsmażoną cebulę, posolić do smaku. Sosem polać ziemniaki, wstawić do piekarnika, zapiec na rumiano. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.08.2012 20:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak