Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
pieczarki 20 dag
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
masło
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Najlepiej kupić średnią główkę kapusty, pokroić na cztery części - każda część dla jednej osoby. Ugotować w osolonej wodzie. Przyrządzić sos: pieczarki umyć, pokroić w paski, smażyć na oleju, dodać parę łyżek wody, zioła, a na końcu śmietanę z mąką. Na każdą ćwiartkę kapusty nakłada się wiórek masła i polewa sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.09.2012 22:04
fajny pomysl
Anna138 04.09.2012 09:56
super
kamyk 01.09.2012 20:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak