Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na spore różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Pomidory drobno pokroić - można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki.
Kalafiora pokroić w mniejsze kawałki.
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać wyciśnięty czosnek, pieprz i sól do smaku.
Składniki sałatki polać gęstym sosem i wymieszać ostrożnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !