Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa polewa czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło lub margaryna 2 łyżki
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa polewa czekoladowa

Do małego garnuszka włożyć masło lub margarynę, dodać wodę, kakao oraz cukier i zagotować cały czas mieszając. Gdy całość się rozpuści i zagotuje zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. Gęstą, chłodną polewą polewać ciasta, desery lub lody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 24.06.2012 17:51
fajna
Marko 23.06.2012 18:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak